Сверхпродуктивные гиперморфные регуляторные мутации генов LIM-only у дрозофилы и млекопитающих: регуляция процессов развития и онкогенеза - Губенко, И.С.; Суббота, Р.П.; Малюта, С.С. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Активнiсть генiв часто залежить вiд взаємодiй окремих кофакторiв або функцiональних комплексiв генiв з факторами транскрипцiї. Мутацiя Beadex у дрозофiли спричиняє надекспресiю DLMO бiлкiв разом iз появою дуже характерних для цiєї мутацiї фенотипiв з вирiзками крила. У ссавцiв дерегуляцiя активностi LIM-гомеодоменiв в умовах надекспресiї LMO призводить до втрати контролю клiтинної пролiферацiї та диференцiювання. Обговорюється важлива роль LMO в процесах розвитку та онкогенезу.