Электронно-лучевая плавка титана, циркония и гафния - Ажажа, В.М.; Вьюгов, П.Н.; Лавриненко, С.Д.; Пилипенко, Н.И.; Болков, А.Ф.; Лахов, А.М.; Линдт, К.А.; Мухачев, А.П.; Попов, В.И. (Вопросы атомной науки и техники, 2002)
Викладено експериментальні результати досліджень процесів рафінування титану, цирконію і гафнію методом електронно-променевої плавки з застосуванням високовакуумної техніки. Показано, що даний метод є високоефективним для зниження вмісту металевих домішок. Використання алюмінію в якості компонента, що розкислює, приводить до істотного зниження вмісту кисню в цирконії та гафнії.