Біосорбція комплексу іонів важких металів біоплівкою - Рильський, О.Ф.; Домбровський, К.О.; Гвоздяк, П.І.; Капітан, О.О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розглядається можливiсть використання адсорбцiйної здатностi бiоплiвки водної рослини Zannichellia palustris щодо важких металiв (Cr^3+, Cd^2+, Pb^2+, Zn^2+, Ni^2+, Co^2+) та їх застосування для бiологiчного очищення природних та стiчних вод.