О возможности вывода солей из растворов под воздействием акустических волн - Юферов, В.Б.; Холод, Ю.В.; Рыбалко, А.Н.; Муфель, Е.В.; Малец, В.Ф.; Озеров, А.Н.; Слюсарь, В.П. (Вопросы атомной науки и техники, 2002)
Описано дослідження з дегазації води за допомогою звукових імпульсів і виведенню солей з розчинів. Через 30 імпульсів, близько 100 сек. у системі поділу концентрація солі збільшилася на 1 % і в осад випало 0,1 % солі з ненасиченого розчину.