Электронные пучки для радиационных технологий - Довбня, А.Н.; Закутин, В.В.; Пархоменко, А.А.; Репихов, О.А.; Решетняк, Н.Г.; Волколупов, Ю.Я.; Красноголовец, М.А.; Семенец, Т.А.; Коваленко, Т.А. (Вопросы атомной науки и техники, 2002)
В роботі розглядається можливість створення прискорювальної установки з новим типом електронної пушки – магнетронної – з холодним вторинноемісійним катодом, для проведення досліджень з модифікации поверхневих властивостей металів. Такі пушки мають просту конструкцію, добру стабильність, надійність и великий строк служби, не потрибують накалу и не втрачають емісію після напуску атмосфери за умов вакуумних аварій. Живлення пушок може здійснюватися від генератора імпульсних напружень, виготовленого за схемою Маркса, чи від імпульсного генератора за схемою з повним розрядом формуючої лініі.