Стефан Андрійович Таранущенко – славетна постать пам’яткоохоронної справи на Слобожанщині (1920-ті – початок 1930-х років) - Чернікова, І.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
Стаття присвячена діяльності видатного мистецтвознавця Стефана Андрійовича Таранушенка з вивчення й охорони культурної спадщини Слобожанщини в 1920-х – на початку 1930-х років. Приділяється особлива увага практичній роботі пам’яткознавця, факторам, які позитивно вплинули на можливість збереження пам’яток історії та культури у складний період становлення радянської влади.