Культурна спадщина поляків у Львові в пам’яткоохоронній діяльності радянських органів влади повоєнних років - Бадяк, В.П. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
З’ясовуються питання діяльності радянських органів влади щодо культурної спадщини поляків у Львові, в середині 40-х років внаслідок міждержавної угоди 9 вересня 1944 р. про їх виїзд на свою історичну батьківщину, розглядаються форми й методи збереження та використання архітектурних споруд передусім культового призначення, що втратили власника, акцентується увага на меморіально-монументальні об’єкти, яких не сприймала більшовицька ідеологія.