Поховальна обрядовість Києва в писемних джерелах ХVІ–ХVІІІ ст. - Мельник, О.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
Стаття присвячена розгляду поховального комплексу та ритуалу Києва в писемних джерелах ХVІ–ХVІІІ ст. Автор проаналізувала наступні види документів: літописи, синодики, правові акти, наративи, метричні й церковно-богослужебні книги. Особлива цінність зазначених джерел визначається їх інформаційним наповненням про сторони поховального обряду, які неможливо зафіксувати під час археологічних досліджень.