Дослідження паралельних схем алгоритму Прима - Бойко, Ю.В.; Погорілий, С.Д.; Шкуліпа, І.Ю. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2007)
Розглянуто алгоритм Прима знаходження мінімального покривного дерева графа. Виконано його формалізацію у термінахмодифікованих систем алгоритмічних алгебр В.М. Глушкова (САА-М). Отримано низку САА-М схем паралельної версіїалгоритму. Запропоновано підходи до реалізації отриманих схем з використанням різних парадигм паралельногопрограмування. Виконано експериментальне дослідження приросту швидкодії для різних схем при проведенні кластернихобчислень. Іл.: 4. Бібліогр.: 18 назв.