Проблеми оптимізації протирадіаційного захисту промислових радіаційних технологічних установок - Сахно, В.І. (Вопросы атомной науки и техники, 2005)
Радіаційні технології є вагомим фактором підвищення рівня сучасного виробництва. В світі налічуються сотні промислових радіаційних установок, деякі з них ефективно експлуатуються вже більше тридцяти років. Сучасний стан радаіційної техніки характеризується зростанням досконалості цих технічних засобів, а їх впровадження фактично перейшло в клас економічних проблем, які потребують відповідного дослідження і вирішення. В даній доповіді обговорюється проблема можливості зниження капітальних витрат при створенні промислових радіаційних технологічних установок.