“Культурні цінності”: поняття і термін у контексті повернення та реституції предметів культури - Кот, С.І. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті як важлива теоретична проблема пам’яткознавства і питань повернення й реституції культурних цінностей розглядається зміст поняття і терміну «культурні цінності». Автор аналізує широке коло джерел, у т.ч. здійснює порівняльний аналіз контексту поняття і терміну «культурні цінності» в міжнародно-правових актах та українському законодавстві.