“Щоденник з подорожі на Запоріжжя” С.А. Таранушенка як джерело архітектурно-мистецтвознавчих досліджень Дніпропетровщини - Харлан, О.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті представлено архівний документ, автором якого є відомий український мистецтвознавець С.А. Таранушенко, йдеться про результати рятувальних досліджень об’єктів сакрального мистецтва Дніпропетровщини у 1928 р.