Метаболізм водоростей за дії іонів металів водного середовища (огляд) - Грубінко, В.В.; Горда, А.І.; Боднар, О.І.; Клоченко, П.Д. (Гидробиологический журнал, 2011)
Наведено аналіз наявної у фаховій вітчизняній та зарубіжній літературі інформації щодо фізико-хімічних чинників регуляції метаболізму водоростей та складових їхнього адаптаційного синдрому за дії іонів металів водного середовища.