Теорія і практика набуття статусу «пам’ятки» об’єктом культурної спадщини - Семенчук, А.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Дана стаття присвячена аналізу процесу внесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Висвітлена нормативно-правова база з даного питання, окреслено коло установ, організацій і осіб, які беруть участь в реєстрації об’єктів, розглянуто низку проблем, пов’язаних з унесенням об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.