Наукові засади організації парків-музеїв індустріальної культури (скансенів) - Тямін, М.Ю. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У статті висвітлений вітчизняний і світовий досвід, а також вперше розроблені автором методичні основи створення парків-музеїв індустріальної культури (скансенів) просто неба.