Будинок Крістерів на Пріорці: до проблеми охорони об’єктів культурної спадщини - Абрамова, І.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У статті на основі бібліографічних і архівних джерел простежена історія виникнення та функціонування будинку відомих садівників Крістерів, що знаходився в історичній місцевості Пріорка на півночі Києва. Розглянуто архітектурно-художні якості будинку Крістера як об’єкту культурної спадщини та його значення для історії Києва.