Фортифікації Києва ІX – першої половини XIІІ ст. (за матеріалами археологічних досліджень) - Овчинников, Ю.Е. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Стаття присвячена вивченню та локалізації фортифікаційних споруд Києва ІХ – першої половини ХІІІ ст. за матеріалами археологічних досліджень.