Про походження ойконіма Белз - Яцій, В.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У статті здійснено історико-етимологічний аналіз ойконіма Белз – одного з найдавніших поселень північної Львіщини. На матеріалі документально засвідчених історичних фіксацій назви міста простежено фонетичні модифікації досліджуваного оніма в хронології.