Чумацьке вбрання ХІХ століття - Зяблюк, Н.С. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У дослідженні розглядається типологія вбрання українських чумаків ХІХ ст., визначено його функціональне призначення та ареал побутування.