Художньо-стилістичний розвиток полоскальниць на етнічних українських територіях у XІХ столітті - Титаренко, А.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Статтю присвячено дослідженню полоскальниць, які виготовлялися фарфоро-фаянсовими підприємствами Волині у XІХ ст. Розглянуто історію походження як слова, так і самого предмету побуту, простежено художньо-стилістичний розвиток полоскальниць eпродовж зазначеного періоду, проаналізовано особливості їх форм.