До історії давньоруського пасхального інструментарію: «рука Іоанна Богослова» в графіті Софії Київської - Корнієнко, В.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Стаття присвячена висвітленню сучасних результатів дослідження графіті № 87 з Софії Київської, текст якого є найдавнішою на теренах Давньої Русі відомою за писемними пам’ятками таблицею розрахунку дати Пасхи, що отримала назву «руки Іоанна Богослова». На підставі аналізу допущених помилок у написанні окремих літер графіті робиться висновок про існування глаголичного протографу «руки Іоанна Богослова», пізніше переписаного кирилицею та скопійованого автором напису № 87 на фреску Софії Київської.