До питання історії Онуфріївської вежі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника - Римар, А.П.; Загрива, Н.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У статті на прикладі пам’ятки архітектури національного значення Онуфріївської вежі, яка була частково видозмінена й довго використовувалася з метою, яка не відповідає вимогам збереження історико-культурної спадщини, на підставі оброблених джерел, зроблено спробу сформулювати і проаналізувати основні періоди й установити хронологічні межі, в межах яких відбувалися зміни об’єкта. Наводяться дані про виконання ремонтно-реставраційних робіт.