Реконструкція зовнішнього вигляду садиби В. Кочубея на Чорній Річці - Ситий, Ю.М.; Дмітрієнко, С.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Під час реставрації будинку В. Кочубея на Чорній річці в Батурині було обстежено стіни та проведені охоронні археологічні роботи під час благоустрою території. Зроблені спостереження дозволяють зробити висновки відносно стану збереженості будинку та забудові садиби.