Формування музейних колекцій України на тлі нерозробленості державного законодавства щодо збереження і вивезення пам’яток промислового виробництва - Титаренко, А.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Статтю присвячено дослідженню проблем формування музейних колекцій України на сучасному етапі. Розглянуто низку законодавчих актів, які регулюють музейне життя у країні, ситуацію поповнення зібрань музеїв останніх років і проблему переміщення культурних цінностей через державний кордон України.