Внесок Ю. А. Омельченка у розвиток музеології - Кепін, Д.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У статті розглянуті праці українського вченого – кандидата історичних наук, професора Ю.А. Омельченко з музеології. Зазначено, що він є першим дослідником в Україні, який заклав підвалини цієї науки. Показана його роль у розвитку вітчизняної музейної педагогіки.