Іконописні лавки та майстерні у Чернігові наприкінці XIX – на початку XX ст. - Миколайко, Т.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У статті розкривається питання про розвиток іконопису в Чернігові на прикладі приватних іконописних майстерень та іконних лавок, які працювали в місті наприкінці XIX – на початку XX ст. Також окреслюються проблеми, які існували в іконописному живописі вказаного часу.