Дослідження приземних концентрацій викидів сміттєспалювального заводу «Енергія» - Безрук, З.Д.; Порєв, В.А. (Проблемы машиностроения, 2013)
Розглянуті проблеми впливу токсичних викидів сміттєспалювального заводу на довкілля. Розроблені експериментальні моделі розповсюдження викидів. Наведені експериментальні дані досліджень забруднення атмосфери в залежності від швидкості вітру, висоти димової труби, витрат димового газу, концентрації відповідного газового компоненту у димовому газі. Розроблені моделі утворення забруднюючих речовин можна використовувати для вибору оптимальної висоти труби при проектуванні заводу