Розбудова абстрактної моделі мовно-онтологічної інформаційної системи - Палагін, О.В.; Петренко, М.Г. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2007)
У роботі досліджено концептуальну схему обробки ПМТ в МОІС, представлену як етапи обробки інформаційної компонентиПМТ від формування моделі вихідного тексту до створення функціональної моделі рішення прикладної задачі, а такожзасоби забезпечення обробки. Крім того, виконано розбудову абстрактної моделі МОКС, зокрема, моделі рівня синтаксичнихструктур та концептуально-семантичних відношень між категоріями, концептами та примітивами. Табл.: 1. Іл.: 4. Бібліогр.: 16назв.