Алгоритм проходження контуром об’єкта з використанням зворотного ходу - Березький, О.М.; Батько, Ю.М. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
У статті представлено аналітичний огляд сучасних алгоритмів проходження контуром, визначено їх переваги та недоліки. Запропоновано удосконалений алгоритм проходження контуром об’єктів з використанням зворотного ходу «Backward contour tracing». Розроблений алгоритм протестовано на цитологічних зображеннях.