Эколого-биологические характеристики Cyanoprokaryota (Cyanophyta) континентальных водоемов Украины - Горбулин, О.С. (Альгология, 2014)
Представлено результати аналізу оригінальних, літературних та архівних даних (1971–2010) з екології і географічного поширенню 149 видів Cyanoprokaryota континентальних водойм України. Для кожного виду (за наявності даних) вказуються: коефіцієнт трапляння і чисельність в різнотипних водоймах; показники температури, мінералізації, pH та індексу сапробності, за яких виявлено вид; ступінь галобності, реофільності, біотоп; дані щодо географічного розповсюдження. Подана аутекологічна оцінка.