Bacillariophyta водных экосистем арктических тундр западного Ямала (бассейн р. Харасавэйяха, Россия) - Генкал, С.И.; Ярушина, М.И. (Альгология, 2014)
Вперше досліджено альгофлору водойм і водотоків басейну р. Харасавєйяха (п-ів Ямал) за допомогою скануючої електронної мікроскопії. Виявлено 214 таксонів діатомових водоростей з 50 родів, в т.ч. 126 таксонів, нових для флори п-ва Ямал. З них 19 таксонів є новими для флори Росії. Найбільша видова насиченість відмічена в родах Eunotia (16), Nitzschia (17), Pinnularia (30), Navicula (35).