Концептуальні основи державного регулювання викидів парникових газів - Хумаров, О.А. (Економічні інновації, 2014)
Визначено концептуальні засади державного регулювання викидів парникових газів на основі ринкових механізмів торгівлі правами на квоти вуглецевих одиниць в Україні з урахуванням міжнародних тенденцій. Обґрунтовано функції внутрішнього вуглецевого ринку та необхідність державного регулювання процесів торгівлі квотами. Надано схему державного регулювання викидів парникових газів на основі ринкових механізмів, що забезпечуються нормативно-правовим полем, законодавчим функціонуванням інфраструктурних інститутів та державним адміністративним регулюванням квот на викиди вуглецю.