Паралельні неявні блокові методи чисельного розв’язання жорстких динамічних задач із зосередженими параметрами - Назарова, І.А. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Запропоновано паралельні неявні однокрокові блокові методи чисельного розв’язання жорстких задач Коші із оцінкою локальної апостеріорної похибки. Розроблено схеми відображення методів на паралельні структури з розподіленою пам’яттю та топологіями: кільце, сітка/тор, гіперкуб. Досліджено потенційний та реальний паралелізм, визначені класи паралельних систем для ефективної реалізації обчислювального процесу на базі розроблених методів.