Европейская политика ботанических садов по инвазивным чужеродным вида - Бурда, Р.И. (Промышленная ботаника, 2014)
У контексті збереження біорізноманіття розглядаються європейські та деякі міжнародні документи щодо інвазійних чужорідних видів рослин. Подано короткий огляд діяльності ботанічних садів та дендропарків України з запобігання фітоінвазій, контролю та швидкому реагуванню на виклики інвазій чужорідних видів. Через призму європейського досвіду обговорюються перспективи використання ботанічними садами й дендропарками України існуючої в Європі політики введення рекомендаційних Кодексів поведінки – зведень принципів та правил поведінки щодо інвазійних чужорідних видів у цілях збереження біорізноманіття.