Кубки городоцько-здовбицької культури - Охріменко, Г.В.; Скляренко, Н.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
Статтю присвячено аналізу керамічних кубків городоцько-здовбицької культури. Вони мають циліндричну форму, невеликі розміри, переважно орнаментовані потрійними або подвійними пасками з відтисків шнура, з ручками або виступами для тримання. Ареал поширення кубків охоплює територію від басейну Західного Бугу до р. Горинь та р. Случ.