До питання історії створення комплексу «Астрономічна обсерваторія Київського університету св. Володимира» - Салата, С.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
У даній статті стисло висвітлена передісторія створення та будівництва Астрономічної обсерваторії Київського університету св. Володимира, яка нині є комплексним об’єктом культурної спадщини України. В статті підкреслена роль архітектора В.І. Беретті у виборі місця розташування, розробки проекту та самого будівництва головної будівлі обсерваторії.