Теоретичні аспекти археологічної науки в контексті пам’яткознавства - Середін, А.М. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
У статті проаналізовано значення теоретичної археології для розгляду питання феномену археологічної спадщини. Розглянуті лінії міждисциплінарних зв’язків теоретичної археології та пам’яткознавства.