Віртуальна бібліотека – елемент інтелектуальної системи для координації наукових досліджень - Даревич, Р.Р.; Досин, Д.Г.; Литвин, В.В.; Мазур, А.О. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Стаття присвячена створенню віртуальної бібліотеки в рамках побудови у Фізико-механічному інституті НАН України віртуального автоматизованого робочого місця наукового працівника. В основу електронного каталогу покладено стандарт метаданих Дублінське ядро (Dublin Core). Наповнена науковими публікаціями система створює передумови для здійснення автоматичного навчання онтології метапошукової системи у відповідній до потреб користувача галузі в рамках ВАРМ наукового працівника