Особливості конструктивно-технічних характеристик волинських храмів XVII–XVIII століття - Лесик-Бондарук, О.І. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
Важливим показником реалізації творчого задуму зодчого, створення художнього образу споруди є використання певних матеріалів і конструкцій. Традиційним будівельним матеріалом для споруд в багатьох регіонах України, зокрема на Волині, є дерево. В статті розкриті особливості конструкцій дерев’яних і мурованих храмів Волині, проаналізовано різні види та способи спорудження фундаментів, стін та перекриттів храмових споруд.