Маріупольський музей краєзнавства в радянській музейній мережі в 1920-х – на початку 1930-х років - Принь, М.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
Стаття присвячена висвітленню історії становлення Маріупольського музею краєзнавства як потужної науково-освітньої установи. У ній досліджений процес організації відділів музею, формування та поповнення його фондової колекції, розглянута експозиційна, наукова та просвітницька діяльність музею.