Польський період історії Волинського краєзнавчого музею (1929–1939 роки) - Ковальчук, Є.І. (Праці Центру пам’яткознавства, 2014)
Дослідження присвячене заснуванню та розбудові Волинського краєзнавчого музею в перші десять років його історії. Охарактеризовано форми і методи, визначені особливості роботи закладу, внесок окремих особистостей у розвиток музейної справи на Волині.