Застосування «транспортної задачі» для оптимізації логістичних витрат у молочній промисловості - Ковальов, А.І.; Карпов, В.А.; Винокурова, О.І. (Економічні інновації, 2015)
Обґрунтована доцільність використання багатокритеріального методу для моделювання логістичного ланцюга поставок на підприємствах молочної промисловості України. Розглянуто типові логістичні задачі для оптимізації витрат та моделі для їх вирішення. Запропоновано економіко-математичну модель мінімізації витрат у ланцюгу поставок з метою оптимізації витрати на закупівлю та постачання матеріальних ресурсів, а також собівартості продукції.