Нейронні системи головного мозку, що здійснюють навігацію у ссавців - Шипшина, М.С.; Веселовський, М.С. (Вісник НАН України, 2015)
Нобелівську премію з фізіології та медицини 2014 року було присуджено Джону М. О’Кіфу (John M. O’Keefe), Мей-Брітт Мозер (May-Britt Moser) і Едварду Мозеру (Edvard Moser) за відкриття в головному мозку нервових клітин, відповідальних за навігацію. Результати новаторських досліджень лауреатів розширюють наші уявлення про здійснення психічних функцій у мозку, а також дозволяють глибше зрозуміти механізми обробки мозком складних когнітивних функцій і поведінки.