Інноваційна технологія виробництва біосумісних нанодезінфектантів нового покоління - Кістерска, Л.Д.; Логінова, О.Б.; Садохін, В.В.; Садохін, В.П. (Вісник НАН України, 2015)
Розглянуто нову екологічно чисту високопродуктивну комбіновану «мокро-суху» технологію плазмового нанодиспергування електропровідних матеріалів з одностадійним циклом виготовлення колоїдних розчинів у широкому спектрі рідких носіїв. Визначено розміри і розподіл наночастинок металів у харчовому гліцерині. Вивчено бактерицидну, фунгіцидну та антивірусну активність високоефективного малотоксичного препарату широкого спектру дії «Срібний щит — 1000» на основі колоїдного розчину наносрібла. Окреслено сфери застосування біосумісного дезінфектанту нового покоління.