Адсорбція первинних аліфатичних амінів на поверхні нанорозмірних оксидів - Дудік, О.О.; Кулик, Т.В.; Паляниця, Б.Б.; Тарнавський, С.С. (Поверхность, 2011)
Досліджено процеси адсорбції–десорбції ряду первинних аліфатичних амінів на поверхні високодисперсних кремнезему, алюмо- та титанокремнеземів за допомогою методів ІЧ-спектроскопії та термопрограмованої десорбційної мас-спектрометрії. Розраховано константи адсорбційної рівноваги і величини граничної адсорбції амінів на поверхні досліджених нанооксидів. Виявлено, що максимальна адсорбція амінів спостерігається на поверхні алюмокремнезему.