Бібліометрика української науки (за матеріалами наукового повідомлення на засіданні Президії НАН України 10 грудня 2014 р.) - Симоненко, Т.В. (Вісник НАН України, 2015)
Констатовано доцільність поєднання якісних (експертних) і кількісних (бібліометричних) методів оцінювання результативності наукової діяльності. Наведено концептуальні засади побудови інформаційно-аналітичної системи «Бібліометрика української науки». Висвітлено джерельну базу системи — бібліометричні платформи світових агрегаторів науково-інформаційних ресурсів. Розглянуто можливості розробленого алгоритмічно-програмного інструментарію аналітичних обчислень над представленими в системі даними. Зроблено висновок про необхідність підвищення інтернет-активності вчених для поліпшення їх видимості в бібліометричних системах.