Одержання та дослідження шаруватих нанокомпозитів магнетит—діоксид кремнію - Семко, Л.С.; Горбик, П.П.; Дубровін, І.В.; Сіренко, О.Г.; Абрамов, М.В.; Усов, Д.Г.; Оранська, О.І. (Украинский химический журнал, 2009)
Розроблено методику синтезу магнітокерованих біосумісних нанокомпозитів на основі магнетиту, модифікованого діоксидом кремнію при використанні прекурсору тетраметоксисилану, досліджено їх структуру та магнітні властивості. На основі нанокомпозитів Fe₃O₄—SiO₂ одержано імуносорбенти з імобілізованим на їх поверхні імуноглобуліном людини. Встановлено, що фізично адсорбована кількість імуноглобуліну є максимальною для системи магнетит—оксид кремнію при вмісті 0.15 г SiO₂ на 1 г магнетиту і складає 31 мг на 1 г нанокомпозиту.