Мікрохвильова мінералізація в аналізі харчових продуктів на вміст йоду за реакцією Сендела–Кольтгофа - Писарева, Н.Є.; Зуй, М.Ф.; Писарев, Є.О.; Зайц, В.М. (Украинский химический журнал, 2009)
Показано можливість застосування мікрохвильової пробопідготовки для кислотного розкладання харчових продуктів при визначенні йоду в зразках кінетичним методом, за реакцією Сендела–Кольтгофа. Встановлено, що вплив нітратної кислоти можна нівелювати введенням у систему сульфамінової кислоти. Запропонований метод дозволяє встановити загальний вміст йоду у розчинах на рівні 20 мкг І/дм³ у рідинах та 1 мкг І/г у харчових продуктах. Визначенню не заважають йони купруму (до 50 мг/дм³) та феруму (до 100 мг/дм³) відповідно.