Оксидні Cu–Co–Fe каталізатори, нанесені на КАВ, у реакції окиснення CO - Яцимирський, В.К.; Іщенко, О.В.; Гайдай, С.В.; Діюк, В.Є.; Карташова, Т.В. (Украинский химический журнал, 2009)
Cu–Co–Fe оксидні каталізатори на кісточковому активованому вугіллі (КАВ) та окисненому КАВ досліджено в реакції окиснення СО. Попереднє окиснення КАВ Н₂О₂ та НNO₃ приводить до того, що нанесена оксидна маса ініціює реакцію горіння вугілля. Методом термопрограмованої десорбції з мас-спектрометричною реєстрацією продуктів показано, що процесу горіння вугілля сприяє інтенсивне попереднє окиснення носія і формування поверхневих кисневмісних груп, які розкладаються з виділенням атомарного оксигену та О₂.