Вплив електричного поля на кінетику окисно-відновних реакцій та процесів гідролізу - Баран, Б.А.; Бубенщикова, Г.Т.; Хрящевський, В.М. (Украинский химический журнал, 2009)
Досліджено вплив електричного поля на воду та кінетику хімічних реакцій у водних розчинах. Як модельні реакції вивчено окиснення тіоктової кислоти йодом та гідроліз крохмалю в присутності ферменту. В умовах досліду змінюються такі параметри води, як рН та електропровідність. Показано, що обробка води або розчинів електричним полем змінює кінетику реакцій; за ефективністю впливу електричного поля на воду розчини розміщуються в ряд: К₂SO₄ > Nа₂SO₄ > Lі₂SO₄.